5 documentals sobre escriptors per veure aquesta tardor

L’arribada de la tardor anuncia per mi un seguit de tardes plujoses, o gradualment més fredes, en les que res em ve més de gust que gaudir d’un té calent, una bona manta als peus i un llibre a les  mans…. o  sinó un documental sobre escriptors!

Aquí us deixo els enllaços i breus descripcions de cinc documentals ( en anglès) sobre escriptors per amenitzar les tardes d’aquesta tardor que tot just ha començat:

 

The Mind and Times of Virginia Woolf

WoolfTot i que potser el documental destaca o es centra una mica massa en la descripció de la malaltia maníaco-depressiva de l’escriptora, contribuint a la noció romàntica que probablement tots tinguem interioritzada de l’escriptor agonitzant, ens mostra una gran quantitat d’imatges d’arxiu i fragments dels seus diaris, que ajuden a l’espectador a entendre millor l’època, les normes culturals i les presions externes que van acompanyar la vida i l’escriptura de Virginia Woolf.

 

The Real George Orwell

Documental de la BBC sobre l’autor de 1984 i La rebel·lió dels animals, on trobem una bona barreja d’informació biogràfica i contextual de l’època, informació històrica i l’aprofundiment en algunes de les obres menys conegudes de l’autor.

 

Dream of Life – Patti Smith

patti460Documental en primera persona d’aquesta escriptora, poeta, compositora i cantant  que ens passeja pels llocs familiars que han marcat la seva vida. Acompanyats de la seva veu descobrim els seus punts de vista i opinions sobre la música, la vida, o la influéncia que van tenir en ella figures com William Burroughs o Arthur Rimbaud.

 

The Word, The Image, and The Gun – Don DeLillo

Documental, narrat pel mateix DeLillo,  que explora les relacions entre pistolers i novel·listes, paraula i imatge, el poder de les noticies i la obsessió contemporània per l’apocalipsi.ddbbc_at_typewriter

 

Once in August – Margaret Atwood

Documental de la NFB ( Canadà) sobre l’escriptora canadenca on mitjançant el joc de la dinàmica entre el director, Michael Rubbo, i l’escriptora, l’espectador descobreix la personalitat de Margaret Atwood a la vegada que coneix la seva obra.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s