RUTINES CREATIVES: COM TREBALLEN ELS ARTISTES?

Sempre he tingut especial interès en l’estudi del procés creatiu i molta curiositat per saber com viuen i treballen figures a les que admiro en el món de l’art en el seu dia a dia. Així que trobar aquesta infografia de les rutines creatives d’algunes de les figures més destacades de la història m’ha alegrat el dia.

Mason Currey ha estat investigant les rígides rutines de més de cent compositors, pintors, escriptors, científics i filòsofs i els ha recollit tots a “Daily Rituals: how artists work”. Alguns d’ells van tenir la mateixa rutina al llarg de la seva vida, mentre que d’altres només seguien una rutina especifica durant la realització d’un projecte concret. Entre els artistes analitzats podem trobar personalitats tant diverses com Flaubert, Mozart, Thomas Mann, Freud, Maya Angelou, Kant, Balzac, Dickens, Auden, Charles Darwin o Le Corbusier entre molts d’altres.

creative-routines-edit3

Com podeu veure a la imatge, l’autor ha representat el dia en un cercle dividit en les 24 hores, com si fos un rellotge. Els colors especifiquen les categories d’activitat, dividides en: feina, dormir, exercici, menjar, etc.

Passar-se una bona estona llegint la infografia és realment fascinant, perquè satisfà la curiositat de saber més sobre la vida de personatges coneguts i importants a la història, i la informació ajuda a formar-se una idea del caràcter i les excentricitats de cadascun d’ells. D’altra banda, és també molt interessant veure com un/a acaba inevitablement veient-se reflectit en unes infografies o altres, sense haver-se parat necessàriament a analitzar les seves pròpies rutines creatives.

En aquest sentit, crec que podria ser interessant fer l’exercici de prendre més consciència de les rutines pròpies, per analitzar quines funcionen, i quines no, i treure el màxim partit a les nostres capacitats cada dia.

Què en penseu? Quines són les vostres rutines creatives?

Anuncis

Un pensament sobre “RUTINES CREATIVES: COM TREBALLEN ELS ARTISTES?

  1. Retroenllaç: 3 HÀBITS QUE MILLORARAN LA TEVA VIDA (D’ESCRIPTOR) | Laia Vilaseca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s